Care&Colonic

Care&Colonic

Mitä hoidon aikana tapahtuu?

Hoitolan toiminta on keskeytynyt yllättävän remontin takia, eikä colonic-terapiaa voida tehdä. Pahoittelen tilannetta!

Miten colonic-terapia eli  suolihuuhtelu tehdään? Ja miteen hoitoon kannattaa varautua?

Ennen hoitoon tuloa on hyvä olla syömättä noin 2 tuntia, ettei vatsa ole täynnä. Ruokavalion keventäminen (keitot, smootiet, hedelmät) muutama päivä ennen hoitoa on suotavaa. Muuten voi elää aivan normaalisti.

Riisuuntumisen jälkeen asiakas saa suojaksi pyyhkeen ja hän hoidettava asettuu ensin kyljelleen hoitopöydälle. Hoitaja sivelee liukastusvoidetta peräaukkoon ja asettaa asettimen peräsuoleen. Asettimeen liitetään muoviletkut – ohut vesiletku ja paksumpi jäteletku.  Letkun toiset päät on yhdistettynä suolihuuhtelualaitteeseen. Hoidon aikana asiakas lepää rentona selällään polvet koukistettuina ja pyyhe suojana. Kehonlämpöistä vettä virtaa sisään ohutta letkua myöden ja se päästetään sitten pois. Samalla hoitaja hieroo paksusuolen aluetta vatsan päältä auttaen massan irtoamista. Poistuva vesi kulkee putkea pitkin hajuttomasti suoraa viemäriin ja putkesta voidaan tarkkailla massan koostumusta ja määrää. Tätä toistetaan useita kertoja hoidon aikana. Kaikki letkut ja suulakkeet ovat kertakäyttöisiä ja henkilökohtaisia.

Koneellinen huuhtelu kestää noin 45 minuuttia. Lisäksi haastatteluun, pukeutumiseen ja lopuksi vessakäyntiin saa varata myös aikaa. Hoito kestää yhteensä noin tunnin verran.

Muista maitohappobakteerit!

Paksusuolen mikrobiomissa elää tuhansittain monia eri suolistobakteereja. Ravinto, lääkkeet, elämäntavat ja elinympäristö vaikuttavat suolistobakteerien laatuun. Suolihuuhtelussa veden ja jätteen mukana poistuu suuri määrä suolistobakteereja. Siksi hoidon tukena tulee aina käyttää laadukasta probiootti valmistetta. Lue blogin puolelta lisää maitohappobakteereista ja siitä, miten maitohappobakteereita voidaan ruiskuttaa paksuoleen.

Montako hoitoa tarvitaan?

Colonic-terapia on aina sarjahoito. Yksi huuhtelu saattaa vain pahentaa vointia.

Ensimmäisten hoitojen aikana tuloksena voi olla pelkkiä ilmakuplia ja värjäytynyttä vettä, mikä osoittaa, että suolessa on paljon vanhaa jätettä ja kaasuja. Kovettunut massa tarvitsee usein liotusta ennen kuin se lähtee liikkeelle. Paksusuoli on noin puolitoista metriä pitkä ja suositeltavaa olisikin aloittaa kolmen kerran sarjahoidolla, (hoidot noin viikon sisällä), että saadaan huuhdeltua suoli koko matkalta. Joskus kunnolliseen puhdistumiseen voidaan tarvita 5-7 hoitoa ja pitkäaikaisessa ummetuksessa jopa 10-15 hoitoa. Ylläpitohoitona suositellaan kolmen huuhtelun sarjaa, kerran tai kahdesti vuodessa.

Jos olet epävarma, sopiiko hoito juuri sinulle, keskustele asiasta lääkärisi kanssa.