Care&Colonic

Mitä hyötyä colonic-terapiasta olisi sinulle?

Suolisto on terveytemme juuret ja kehto. Lisäksi suolisto on toiset aivomme. Voidaan sanoa, että parasta mitä voit tehdä terveytesi eteen on pitää suolistosi hyvässä kunnossa. Suolisto kaipaa hoitoa ja huolenpitoa.

Suolistovaivat ovat yleisiä ja ne lisääntyvät koko ajan. Joka toinen aikuinen suomalainen potee niitä jossain elämänsä vaiheessa. Yleisimpiä ovat toiminnalliset vatsavaivat, ärtyneen suolen oireyhtymä ja tulehdukselliset suolistosairaudet, joista on tulossa uusi kansantauti. Oireet vaihtelevat: on turvotusta, kipua, ummetusta, ilmavaivoja ja ripulia.

Nykyinen elämäntapa häiritsee paksusuolen toimintaa

Nykyinen elämäntyyli on myrkkyä paksusuolelle. Mutta miksi? Suurimmat muutokset ovat ravinto ja vesi. Syömme liikaa prosessoitua ruokaa. Etenkin sokeri, maito, jalostetut (valkoinen) viljat ja huonot rasvat ovat haaste ruoansulatukselle ja terveydelle. Säilöntä- ja torjunta-aineet pääsevät ravinnon mukana kehoomme. Hanavesi on kemiallisesti käsiteltyä ja se on maultaan ja ominaisuuksiltaan erilaista kuin aito lähdevesi. Myös liikunnan vähentyminen ja kiireen ja stressin lisääntyminen sekä unen ja levon häiriintyminen sotkevat suoliston toimintaa. Lisäksi hengitysilma on muuttunut ilmansaasteiden, sisäilmaongelmien ja nyt myös hengityssuojaimien takia. Desinfektio aineet iholla ja elinympäristössämme häiritsevät suolistoa.

Sanonta: ”Elämä ja kuolema on paksusuolessa” on niin totta. Suoliston mikrobiomilla on monia tärkeitä tehtäviä suoliston hyvinvoinnin lisäksi: mm. immuniteetin säätelyyn, stressin sietokykyyn, uneen ja mielialaan vaikuttavien hormonien muodostuminen. Tiettyjen bakteerien on luotettavasti osoitettu ennaltaehkäisevän tulehduksen kehittymistä. Liiallinen määrä haitallisia ja tautia aiheuttavia (patogeeni) bakteereita, voi johtaa suolistosairauden kehittymiseen, masennukseen ja moniin muihin sairauksiin. Suoliston mikrobiomi heikkenee aina antibioottikuurin vaikutuksesta koska lääke tuhoaa taudinaiheuttajan lisäksi normaalia mikrobikantaa. Heikko ravitsemus, stressi ja muutokset elinympäristössä liittyvät huonolaatuiseen mikrobiomiin.

Suoliston bakteerit vastaavat monien vitamiinien synteesistä sekä monien haitallisten aineiden metaboliasta toisiksi aineiksi. Näillä on merkitystä välittömästi tai välillisesti suoliston erilaisiin ongelmiin, sekä moniin muihin somaattisiin sairauksiin. Heikko ruuansulatus, ilmavaivat ja toiminnallinen ummetus johtuu usein haitallisesta bakteerikannasta suolistossa.

Colonic-terapian hyödyt

Colonic-terapia hoito on parhaimmillaan ennaltaehkäisevää, terveyttä ylläpitävää hoitoa. Se virkistää aineenvaihduntaa, parantaa vastustustuskykyä ja välillisesti hoitaa koko kehoa. Suolihuuhtelulla on saatu hyviä hoitotuloksia suolistovaivojen, ummetuksen, ripulin, ilmavaivojen ja hiivasyndrooman hoidossa. Myös erilaiset säryt lihaksissa ja nivelissä voivat helpottua ja päänsäryt (migreeni) helpottua. Iho-oireissa kuten akne, psoriasis, säärihaavat, selluliitti ja ihottumat, huuhtelu voi tuoda merkittävää apua.

Hoitoa suositellaan kun haluat voida paremmin!

Jos haluat lisätä energiaa ja keskittymiskykyä, olet laihduttamassa, paastoat, muutat ruokavaliotasi, vatsasi oireilee ja sinulla on turvotusta tai haluat ennaltaehkäistä sairauksia.

Kun olosi on muuten tukkoinen ja kaipaat kehon puhdistusta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *